Mennesker, folk eller man?

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art - mennesker er bottom-up og kan have individuelle egenskaber, mennesker kan droppes efter objektive adjektiver som unge, mange. Folk er på en eller anden måde en gruppe uden individuelle træk - top-down - eller en funktion. Man betyder det generelle menneske og inkluderer den, der taler. Man har formerne man, en og sin/ens ligesom han, ham og sin/ens.

  • Der boede nogle mærkelige mennesker længere nede ad vejen - de havde ikke smartphones.
  • Jeg træt af, at folk hele tiden glor på deres smartphone. Funktion: Vi mangler folk i salgsafdelingen/på midtbanen.
  • Jeg synes, man skal slukke for sin smartphone, når man er på restaurant. / Det er ikke rart at vide, at nogen overvåger en.

  • Skriv den rigtige form af mennesker, folk eller man i boksene.

    er ikke særligt bange for overvågning. Det kan jeg ikke forstå. Fra står op om morgenen, til går i seng, bliver overvåget. Forskningen viser, at dyr får stress af at blive overvåget, og der er ingen grund til at tro, at det er anderledes med .

    De fleste går forbi en masse kameraer hver dag. Måske tænker de ikke på, at andre kan se dem på en skærm. Jeg kan ikke forstå, at har så stor tillid til autoriteter i Danmark. Men OK, i det fleste tilfælde kan jo faktisk stole på autoriteterne. Fx får pengene igen, hvis betaler en regning to gange, og hvis taber sin pung, er det ikke ualmindeligt, at et venligt samler den op og sender den til .

    Men faktisk burde være mere bekymrede for navnlig den elektroniske overvågning. Hvis har internetadgang eller bare en dumphone, kan ikke undgå at efterlade dataspor. Og her behøver der faktisk ikke være til at overvåge . Algoritmerne trawler selv alle data gennem og finder noget, der kan sælges til markedsføring, eller spionage - eller til politiet, hvis har business med dem.