Fra du til man - en eller sig og ens eller sin?

På dansk betyder du den person, du taler til. Hvis man taler generelt - fx i regler - bruger man man. Og mangiver de samme problemer som han. Man har også refleksive former: sig og sin. Skriv om fra du, dig, din til man, en/sig, ens/sin.

Eksempler:
 • Du lægger dig i din seng bliver til: Man lægger sig i sin seng
 • Firmaet bør ikke forstyrre digdin fridag bliver til:Firmaet bør ikke forstyrre enens fridag
 • Du skal altid give dig tid til at tjekke at tjekke, om en app kræver adgang til dine personlige oplysninger.
  skal altid give tid til at tjekke, om en app kræver adgang til personlige oplysninger.

  Det er ubehageligt, når nogen kan holde øje med dig, uden at du kan se dem. Du føler dig overvåget.
  Det er ubehageligt, når nogen kan holde øje med , uden at kan se dem. føler overvåget.

  Faktisk skal du ikke skrive ret meget på din væg, før facebook ved alt om dig. Dine oplysninger bliver brugt af firmaer, så deres markedsføring kan ramme dig mere præcist.
  Faktisk skal ikke skrive ret meget på væg, før facebook ved alt om . oplysninger bliver brugt af firmaer, så deres markedsføring kan ramme mere præcist.

  Du kan give både dig selv og dine googlekontakter problemer med dine søgninger. Fx hvis dine søgeord er bombe og kunstgødning, og en af dine kontakter hedder Ali.
  kan give både selv og googlekontakter problemer med søgninger. Fx hvis søgeord er bombe og kunstgødning, og en af kontakter hedder Ali.

  Men OK, også hvis du bor i en lille landsby, bliver der holdt øje med dig, og med hvordan du lever dit liv. Det nye er, at der også i byen bliver holdt øje med dig.
  Men OK, også hvis bor i en lille landsby, bliver der holdt øje med og med, hvordan lever liv. Det nye er, at der også i byen bliver holdt øje med .

  Du tænker måske, at du kan være ligeglad med om nogen kigger på dig, så længe du opfører dig ordentligt. Problemet er bare, at det ikke er dig selv der definerer ordentligt.
  tænker måske, at kan være ligeglad med om nogen kigger på , så længe opfører ordentligt. Problemet er bare, at det ikke er selv, der definerer ordentligt.