Tid som varighed eller ressource - i eller?

I måler varigheden af en periode: Jeg gik i ti minutter og løb i ti minutter, så lavede jeg push ups. Og så tog jeg en kage.
fortæller, hvor meget tid der bliver brugt på en aktivitet: Jeg løb 10 km på 50 minutter.
1. Burgerrobotten Flippy kan lave 300 burgere 60 minutter. Men Flippy nåede kun at arbejde hos Caliburger i Pasadena, Californien, en dag. Så blev han erstattet af mennesker. Der kom for mange kunder for at se ham, og så kunne han ikke følge med. Og han var for svær at arbejde sammen med, når der var travlt.

2. I 2017 blev der i Danmark sendt 3 milliarder sms'er 6 måneder. Dvs. at antallet på 5 år er faldet med mere end 3 milliarder. I 2012 blev der nemlig sendt sendt næsten 6 milliarder sms'er 6 måneder. I Danmark har der været sms 25 år, men nu ser det ud til, at messenger og whatsapp er ved at overtage markedet.

3. En tesla kan lades fuldt op 3 en halv time, hvis man har en 3 X 32 A industri-installation. Men hvis man er i sommerhuset med en transportabel oplader, må man vente 30 timer før Teslaen er helt opladet. En Tesla kan om vinteren køre 300 km på en opladning. På motorvej kan man altså køre ca 2 1/2 time, før man skal lade op igen.

4. Aerion AS2 er et nyt overlydfly til passagertransport. Det kan flyve fra Paris til New York godt fire timer. de sidste 20 år har verdens rigeste måttet acceptere at flyve lige så langsomt som almindelige mennesker, men med AS2 bliver det igen muligt at flyve til New York den halve tid. Flyet får dog kun plads til 12 passagerer.

5. Hvad er hurtigst, matrixprint eller laserprint? En matrixprinter kan printe en side et sekund, hvor de fleste laserprintere må arbejde 2-3 sekunder, før en side er klar. Men matrixprintere larmer, og hvem kan holde ud at sidde 8 timer og høre på en matrixprinter.