Adjektiver - endelser

Skriv adjektivet i den rigtige form. Her er et papir om adjektiver. Læg mærke til de mange adjektiver, der bruges uden substantiv. På dansk hedder the good thing bare det gode uden ting.
Telefon til en anden verden

Telefonen var intet (lille) end et (teknologisk) vidunder, da den kom frem i sidste halvdel af 1800-tallet. Men mange mennesker var imidlertid også (kritisk) .

Nogle kritikpunkter var dog lidt (skør) end andre: For hvad var dette (mystisk) apparat egentlig i stand til? Var det blot en (materiel) teknologi - eller kunne telefonen måske være en portal til den (åndelig) verden?

I 1911 beskrev forfatteren Isaac K. Funk denne teori og fortalte, hvordan der med den (teknologisk) udvikling, såsom telefonen, i de seneste år var "...taget mange og (farlig) skridt hen imod skillelinjen mellem det (spirituel) og det (materiel) ...".

I 1881 kom der et (ny) magasin i Australien kaldet 'The Telephone', som var målrettet det stigende antal religiøse, som søgte kontakt med 'den (anden) side' via den (ny) teknologi.

At kunne høre en stemme uden at kunne se taleren, var simpelthen så (spektakulær) , at det af de (fremtidsangst) blev forbundet med det (overnaturlig) .


Mikrobølgeovnen - en ond teknologi

I 1967 var mikrobølgeovnen det helt (ny) . Den bliver introduceret for danskerne på den (stor) , (årlig) hotel- og restaurationsmesse i Ålborg.

I modsætning til den (gammeldags) køkkenovn, kunne mikroovnen opvarme selv (frossen) middagsretter på meget (kort) tid. Det skabte begejstring. Men glæden blev hurtigt mødt af (bekymret) eksperter, der advarede danskerne om, at (skadelig) stråling kunne komme ud af ovnen og give hjernesvulster.

Man frygtede også, at mad tilberedt i mikrobølgeovn ville fremkaldte (øjeblikkelig) forandringer i blodet, som kunne udløse (alvorlig) sygdom som kræft.

Bekymringen og advarslerne voksede i takt med, at mikroovnen blev et fast køkkenelement i mange (dansk) hjem i løbet af 1980’erne og 90’erne.

I 00'erne havde langt de (mange) vænnet sig fuldstændigt til mikrorovnen.