Far laver robothånd til sin søn

Se klippet, og skriv de ord der mangler i boksene. Et ord pr. boks.

Til næste gang: Slå de understregede ord op! Og lav noter til en genfortælling af klippet, så du kan præsentere det for en af de andre. Brug så mange af de understregede ord, som du kan, i din genfortælling.


Sidste år bragte vi et om en far, som selv havde lavet en kunstig hånd til sin søn, som er født uden en komplet . Den gang så det sådan her ud.
Det her det er kun starten. Vi er langt fra færdige endnu. Det skal nok gå….blive endnu bedre.
Ja, det var . Indslaget fra sidste år vakte enorm opmærksomhed. Og faren Thomas Nørtoft fra Ikast, er blevet ved med at udvikle den hånd. Dagens 19-inspiration handler om det mål, han har sat sig: at gøre kunstige hænder både billigere og bedre, sådan så man kan hjælpe langt flere, end man kan i dag.
I næsten fire år har den været undervejs.
Jeg tænder den herovre i siden, når jeg tænder den, så giver det et lysglimt og så betyder det – hvad hedder det nu – at den er tændt.
Robothånden her hjælper 8-årige Marc med, hvad der for andre som en selvfølge.
Jamen jeg synes jo vi er jo nået utrolig langt i mit lille projekt sammen med Marc her på tredje-fjerde år. Og jeg har lært Marc at spise med kniv og gaffel og, som han selv nævnte, løfte alle mulige ting.
Det er den selvlærte Thomas Nørtoft, der står bag hånden, som han byggede, efter at hans søn fik afslag på en protese.
Det betyder utrolig meget for mig i hvert fald, at jeg kan på den måde.
Det er lidt mere end halvandet år siden, vi sidst besøgte Marc og Thomas.
Jeg fik en hel del reaktioner. Både fra voksne og fra børn og fra forældre, der var i samme situation, som vi selv er.
Jamen den gamle, den hænger her.
Og siden den er der sket . Med den nye model kan Marc nemlig løfte tre gange så tungt, det samtidig med, at hånden er blevet gjort lettere og holder strøm i op til 6 timer. Den er så god, at en opfinder kan tillade sig at drømme.
Man går jo altid og drømmer om, at ens eget design.. ja ideer.. det kunne sættes i produktion. Det ville jo være kæmpestort.
Og alt imens Marc med sin robothånd hjælper lillebror, så tror Thomas Nørtoft på, at han efter nytår også kan hjælpe andre.
Hvis man kunne skærpe deres selvtillid ved at få sin egen robothånd, så står jeg klar.
Og den ide er Marc : Det er fantastisk, fordi så har andre også en hånd man kan bruge, ekstra.
Ja, sikke lige en far han har! Thomas Nørtofts kunstige hånd, den koster ca. 10.000 kroner at lave. Og til koster hænder fra de flere hundrede tusinde kroner. Og du kan se flere optagelser af, hvad Marc kan med den nye hånd på vores hjemmeside. Han kan blandt andet slå søm i, og det er på TV2.dk